Hoe het begon

Op 20 jarige leeftijd, heeft Martin zijn diploma gehaald om autorijles te mogen geven. Zelf net 2 jaar in bezit van zijn rijbewijs en vooral bezig met voetballen, kwam zijn vader met het idee om de opleiding voor autorij-instructeur te volgen. Mocht het met zijn voetbalcarrière niet lukken, dan had hij in ieder geval iets achter de hand. Een vooruitziende blik...

Hoewel erg jong, maar met een familie die al meer dan 50 jaar in het vak zit, had Martin geen betere begeleiding kunnen wensen. Waar opa Speelziek in 1963 begonnen is met zijn eigen rijschool, is Martin inmiddels de 3e generatie Speelziek die dit dankbare beroep uitoefent.

Persoonlijk

Martin is in 1985 geboren in Bennekom en heeft tot zijn 25e jaar in Lunteren gewoond. Daarna is hij in 2010 in Ede beland, waar hij samenwoont met Joyce, dochter Liv en zoon Cas.

Hoewel Martin steeds minder zelf actief bezig is als voetballer, is hij nog wel veel op de voetbalvelden te vinden. Na eerder verschillende jeugdteams bij KSV Fortissimo, DTS Ede en de voetbalschool van Vitesse getraind te hebben, is Martin tijdens het seizoen 2021-2022 hoofdtrainer van SDS'55 geweest. Op dit moment vervult Martin de rol als hoofdtrainer van het eerste elftal van Lunteren.